Nieuws

Van de voorzitter….

Ik wil op gezette perioden een berichtje doen vanuit het bestuur over waar we mee bezig zijn en wat onze aandacht getrokken heeft. 

Allereerst waar zijn we mee bezig. In het kort: wij proberen gehoor te geven aan wat de ALV ons heeft opgedragen. Hiervoor zijn vragenlijsten opgesteld, zijn door ons jongeren benaderd voor en hebben zich jongeren opgegeven voor het te vormen jeugd team. 

Er sluimeren nog contacten voor het opzetten van evenementen, maar daarvoor is de uitkomst van de gister verzonden enquête heel erg van belang. Tenslotte als we iets willen gaan aanbieden aan organisaties of andere instellingen, dan moeten we wel weten hoe onze achterban hierin staat. Daarom is het ook van belang dat we zoveel mogelijk respons op de vragenlijst krijgen. De eerste (niet aangesloten band) heeft inmiddels gereageerd. Ik hoop van harte dat alle andere bands volgen. 

Op muzikaal gebied zijn er natuurlijk de nodige dingen geweest. Venlo Caledonia die Europees kampioen werd, de overige Nederlandse vertegenwoordigingen die hoog gescoord hebben op de afgelopen competities. In Grade 1 treffen we daar Johan van der Wal (Inverary and District), Robbert van Gorp (Boghall and Bathgate) 

In Grade 2 : Sietse Gorissen (City of Edinburgh Pipes and Drums) en Thijs Martens (Royal Burgh of Annan Pipe Band)

Helaas kan ik dit jaar niet op de Worlds aanwezig zijn, maar had graag de bands en individuele deelnemers willen aanmoedigen. 

Het evenement van André Rieu heeft best veel tongen losgemaakt. Maar ik denk dat we er het meest positieve uit moeten halen. En dat is, dat er onderling goede contacten gelegd zijn. Het fenomeen “eilandjes” begint langzaam op te lossen. En dit is toch wel een gezonde bijwerking van 3 weken, 4 avonden aaneen spelen op het Vrijthof. 

We komen met z’n allen langzaamaan weer in beweging. En dat is goed. Want alleen met zijn állen kunnen we er in Nederland een goede, gezonde pipe band wereld creëren.

Tot zover uw Voorzitter Sybren Vis, Leeuwarden, 1 augustus 2023