Nieuws

Van de voorzitter….

Het winterseizoen staat voor de deur. Voor veel bands betekent dat dat er nieuw repertoire voor het nieuwe seizoen wordt samengesteld en is de vaart wat uit de optredens. 

In het eerste weekend van November was er weer een succesvolle Schotse Avond van MacBeth in Groningen. Deze avond is een al jaren een begrip in de Nederlandse Doedelzakwereld. 

Ook houdt de Arthur Troop Pipes and Drums uit Alkmaar aan het eind van de maand een feestmiddag (inmiddels uitverkocht) ter ere van hun 15 jarig bestaan. Ik heb daar mede aan de wieg van mogen staan. 

Voor het volgend jaar hebben we in principe besloten de Solo- en Miniband competitie weer doorgang te laten vinden. Deze zal dan wel weer over 2 dagen verspreid worden, met als geplande data 23 en 24 maart 2024, op de bekende loactie in de Kreek te Kerkdriel. De precieze invulling moeten nog gaan uitgewerkt worden maar die hangt, zoals altijd, af van het aantal deelnemers en welke disciplines er aan bod gaan komen.

Tijdens de ALV van mei is een principe afspraak gemaakt om een vervolg bijeenkomst te organiseren in november dit jaar. Helaas is dit er nog niet van gekomen maar het bestuur doet zijn best dit toch nog zo snel mogelijk te realiseren.

In de tussentijd heeft het bestuur de resultaten van de enquêtes, die door de bands zijn geretourneerd, geanalyseerd. De resultaten geven genoeg stof to nadenken en het wordt een hele uitdaging om alle neuzen dezelfde kant uit te krijgen. Er zal een inhoudelijke discussie moeten volgen om te bepalen wat we als vereniging nu willen na streven. Het bestuur zal een aantal scenario’s proberen te schetsen die in de komende bijeenkomst besproken zullen moeten worden.

Welke kant het ook uit gaat, het zal cruciaal zijn om vanuit de aangesloten bands ook de nodige ondersteuning te krijgen bij het realiseren van de gekozen koers.

Tot zover uw Voorzitter Sybren Vis, Leeuwarden, november 2023